ZOISS home design

parchet 100% stejar

Jean Marc Artisan – 100% stejar

Jean Marc Artisan este moștenitor al atelierului legendar de tâmplărie artizanală din Valea Loarei. Precum meșterii artizani regali de odinioară, Jean Marc creează obiecte cu caracteristicile unei opere de artă autentice. Acesta combină rafinamentul și cele mai bune tradiții meșteșugărești cu istoria artei și designul contemporan. Fascinația pentru metodele tradiționale de lucru în lemn este vizibilă în precizia excepțională de execuție și în atenția la detaliile elementelor care poartă semnătura lui.
Cu istoria în fundal
Inspirația din spatele colecției de parchet din lemn masiv au fost oamenii întâlniți în timpul unei călătorii de-a lungul tărâmului de basm al castelelor – Valea Loarei. Poveștile lor au influențat apariția unei colecții care transportă cele mai bune tradiții ale trecutului în prezent.
Amant

Femeile sunt cele mai minunate creații de pe Pământ. Dar, de asemenea foarte periculoase. Fiecare bărbat poartă o rană în inimă lăsată de o femeie. Acestea sunt semne ce pot îmbogăți pe cineva. Sau îl pot schimba pentru totdeauna. Eu încă mă pierd în bucuria de a le adora, dar îmi păstrez inima la distanță.

Un joc remarcabil de nuanțe, de la reflecții de auriu la pete de maro, adaugă căldura și bun gust în orice cameră. Efectul de decolorare naturală și nereguli, realizat prin cioplire ușoară și periere, dă aspectul unic al unei podele mâncate de timp. Urmele de lovituri intenționate reflectă perfect urmele naturale de uzură ale unei podele din lemn de înaltă clasă.

Artiste

Vă întrebați ce mă neliniștește ca artist. Este o căutare constantă. Așteptările cu privire la inspirația care va duce la „lucrarea vieții” sunt pline de tensiune. Dar când va veni, voi fi gata…

Parchetul datorează aspectul interesant unui proces de arderea manuală a suprafeței, ceea ce duce la schema de culori interesante variind de la negru la nuanțe aurii de maro. Caracterul distinctiv al plăcii este accentuat de rindeluirea manuală și de teșire. Urmele de uzură sunt imitate de zgârieturi deliberate, urme de lovituri și găuri mici, caracteristice plăcilor din epoca Tudor.

Designer

Eu sunt, și întotdeauna am fost, un outsider în modă la fel ca în viață. Nu îmi este frică de extravaganță. Îmi plac obiectele vechi, colecțiile vintage. Ele au suflet, așa că nu se demodează odată ce trece moda. Nu trebuie să fie perfecte. Fiecare element este ca un rid pe fruntea cuiva care a avut o viață plină – are povestea lui.

Execuție perfectă. Frumusețea naturală a lemnului este subliniată prin aplicarea mai multor straturi de patină și rindeluirea manuală a marginilor. Simplitatea superficială este ruptă de către procese ce imită reparații, integrarea unor fragmente de suprafață îndepărtate în prealabil și completate în noduri. Acesta este un parchet care ar fi putut fi găsit în casa unui meșteșugar nobil din epoca lui Albrecht Dürer.

Romantique

Romantici ca mine ar fi trebuit să trăiască în secolele trecute. Este mai greu pentru noi să ne simțim ca acasă în prezent. Dar eu cred în destinul meu. Uneori tot ce trebuie este un moment, o privire. Acesta rămâne gravat pentru totdeauna în memorie și nimic nu va mai fi la fel.

Acest aspect unic al podelei de lemn este rezultatul unor procese manuale de periere, rindeluire și teșire. În plus, aplicarea unei patine multiple, pe termen lung  a scos nuanțe de basm de bej și maro din lemn.

Sommelier

Îmi place atmosfera din pivnițele vechi, unde vinurile se maturizează cel mai bine. Praful se ridică în aer. Urmele obscure ale cariilor pe grinzile de lemn, practic invizibile în lumina amurgului leneș ce domnește în încăpere, sunt detectabile numai la atingere. Și tăcerea … Acesta este scenariul în care excelența se maturizează cel mai bine.

O podea din lemn masiv antichizată într-un stil rustic. Finețea sa stă în calitățile naturale ale lemnului, evidențiate prin îmbătrânirea deliberată, prin rindeluirea manuală, periere și teșire. Efectul distinctiv este intensificat de zgârieturi deliberate și găuri fine ce imită cariile de lemn. Schema de culori naturale a fost variată, iar suprafața are o protecție suplimentară cu ulei natural.

Visionnaire

Acest oraș inspiră. Emite provocarea „Ce se poate face pentru a mă face și mai frumos?” Îmi place să îi admir panorama mândră învăluită în ceață albă. Intrigant, ambiguu, cu multe fațete frumoase. Viziunea sau schița de astăzi este construcția reală de mâine și îmi va asigura nemurirea.

Acest parchet este adevăratul moștenitor al artizanatului. Stilul rafinat este un rezultat al caracteristicilor naturale ale lemnului, fiind obținut prin periajul manual care funcționează împreună cu uleiurile pentru a scoate la iveală culori excepționale. Caracterul rustic al camerelor este o reminiscență a bucuriei idilice a vremurilor Bourbon.

Sursa: www.jeanmarcartisan.com