ZOISS home design

corpuri iluminat marca eglo

O explozie de lumina marca EGLO

Planificare

Iluminarea

Atunci cand alegem o forma de iluminat trebuie sa luam in calcul mai multe elemente – iar scopul primordial este de a aduce luminozitate unei camere. Alt element important il reprezinta protejarea ochiului de efectele nocive ale unui iluminat artificial. In al treilea rand, trebuie sa ne gandim si la atmosfera pe care dorim sa o cream in spatiul respectiv. In functie de iluminatul ales, o camera poate parea mai primitoare sau mai repulsiva. De aceea este esential sa tinem cont de aparitiile noi din domeniu pentru a atinge echilibrul dorit.

Cum functioneaza iluminatul:

Exista diverse forme de iluminat, in functie de tipologia spatiului selectat. Putem opta astfel pentru spoturi, aplice, proiectoare, sine cu halogen, sau obiecte mai clasice, precum veiozele si lampadarele. Pentru a putea utiliza toate aceste forme de iluminat trebuie sa aveti grija ca numarul de prize sa corespunda, pentru alimentarea corespunzatoare cu energie.
In cazul iluminatului clasic este necesara existenta intrerupatoarelor din dreptul usii, de la care se pot aprinde divsersele obiecte de iluminat. Astfel, daca aveti obiecte pe care ati vrea sa le iluminati, precum statuete, picture, planse de lucru, zone de citit, etc., puteti instala lampi chiar in zonele respective.

Desigur, intr-o camera exista diverse nivele de propagare a luminii, in functie de unde este amplasata sursa de lumina, ceea ce va conduce la crearea unei atmosfere interesante in camera.

Iluminatul direct şi indirect

Ochiul poate recepta atat lumina directa, cat si cea indirecta, dar la intensitati diferite. Lumina directa este cea calda, precum lumina unei lumanari. Aceasta este cea care ne da un sentiment de confort – din pacate, aceasta lumina nu este filtrata, astfel incat ea poate dauna vederii. Iluminatul indirect vine sa inlocuiasca aceasta lumina directa, prin iluminarea diverselor portiuni din camera- plafon, pereti etc. Pentru a proteja si mai mult vederea, acest tip de lumina va fi mascata, fie de o draperie, o fresca, un paravan. Nu trebuie neglijat faptul ca atunci cand se recurge la acest tip de lumina, ea trebuie proiectata intr-un unghi larg, situat la o distanta adecvata de suprafata ce urmeaza a fi iluminata.

De asemenea, o astfel de sursa de lumina indirecta va fi situata peste nivelul ochilor, eventual la o inaltime de aproximativ 1.70 m. In cazul unor camere cu tavan jos, trebuie luat foarte bine in calcul montarea unui proiector, deoarece lumina puternica si spatiul mic si jos nu fac casa buna.

Tu şi lumina

Oamenii de stiinţă au convenit, de o buna perioadă de timp, că lumina este esenţială atât din punct de vedere fizic cât şi psihic pentru beneficiul existenţei noastre. Sunt câteva conexiuni ce momentan nu au fost aprofundate nici pe departe în întreaga lor extensie. Dar un lucru este sigur: lumina este esenţială pentru beneficiul existenţei noastre, aduce armonie, bucurie, strălucire şi transformă noaptea în zi.

Ritmul nostru biologic este definit de către aceasta – Lumina înseamnă viaţă.

Lumina îţi permite să îţi îndeplineşti potenţialul, la serviciu, acasă, zi de zi.

ILUMINAT INTERIOR

Iluminatul clasic

Iluminatul clasic este cel care va va oferi necesarul zilnic de lumina, de aceea trebuie sa va asigurati ca toate zonele pe care le utilizati sunt acoperite si protejate. Daca nu ati rezolvat aceasta problema, apelati la ZOISS Home Design care va va furniza corpuri de iluminat marca EGLO special create pentru tavane si pereti. Daca nu doriti corpurile clasice de iluminat, avem multe alterative, cu un design aparte pentru a individualiza si mai mult casa dumneavoastra si a-i da o atmosfera confortabila.

 

Biroul

Atunci cand va desfasurati activitatea de acasa, iluminatul devine si mai important, pentru ca el trebuie sa fie practic, eficient si cat mai relaxant pentru ochi. De aceea, lumina trebuie sa fie filtrata si in acest caz puteti opta pentru lampile speciale, de masa sau de birou, care se pot adapta nevoilor personale de lumina.

Bucătăria

Pentru multe familii, bucataria este centrul de comanda al familiei. Acolo se mananca, se invata, copiii se joaca, se gateste etc. Atunci cand va preocupati de iluminatul bucatariei, trebuie sa tineti cont ca ochiul are nevoie de lumina filtrata, calda, si care sa nu-l agreseze, dar in acelasi timp, care sa nu umbreasca spatiile de lucru. In acest sens, EGLO va propune solutia uor spoturi incastrate, care nu doar ofera lumina, dar si incalzesc atmosfera. Acum, cand veti cauta bolul de salata, il veti gasi cu usurinta.

 

Sufragerie

In sufragerie familia se destinde in tihna, de aceea trebuie sa optati pentru un pendul care va oferi o lumina deschisa, ecranata, astfel incat festinurile culinare sa devina cat mai imbietoare.

Citit

Chiar si pentru citit este nevoie de o lumina foarte bine aleasa, calda, ecranata si limpede. Daca vreti sa fiti relaxat atunci cand cititi, o alegere perfecta o reprezinta un lampadar.

ILUMINAT EXTERIOR

Intrarea

Ce uşurare să ajungi în sfîrşit acasă după o zi lungă! Ar fi şi mai bine dacă nu ar trebui să scotoceşti după chei pe întuneric sau dacă nu ar trebui să cauţi cu mâna încuietoarea. Te simţi în siguranţă dacă zona de intrare este iluminată clar.

Aleea de intrare

Ştii cum să îţi întâmpini vizitatorii şi în acelaşi timp să ţii oaspeţii nepoftiţi departe de locuinţă? Asigură un iluminat exterior potrivit pentru aleea de intrare!

Grădina

Nu există limite pentru imginaţia ta atunci cînd te gîndeşti cum să îţi iluminezi, în mod fermecător, universul exterior cu splendide mici corpuri de iluminat.

Sursa articol: www.egloromania.ro