Design de produs, Design interior, Uncategorized

Parchet perfect din natură – Colecția SENSES by Barlinek

Fiecare colecţie Barlinek reflectă tendinţele actuale în arhitectura interioarelor şi în designul industrial. Premiera de anul acesta, colecția SENSES, reprezintă o combinaţie creativă: dimensiune mare, coloristică discretă şi naturaleţe. Podeaua este formată din elemente de parchet de stejar cu o lăţime mai mare decât cea standard (270 mm), având muchiile foarte bine evidenţiate, decolorări subtile de culoarea pământului şi o structură naturală vizibilă a lemnului care este subliniată datorită folosirii uleiurilor naturale şi a lacului mat.

Colecţia este adresată persoanelor care sunt conştiente de puterea detaliului, care ştiu că într-un interior exclusiv „puţin înseamnă mult”, iar frumuseţea se află în calitatea materiei prime şi în precizia de finisare.

“Forma economică şi detaliile rafinate reprezintă esenţa celui mai bun design, care face ca podelele SENSES să devină elementul decorativ al interiorului luxos atât astăzi cât şi în viitor”.

Patrycja Zaczyńska
Arhitect care a colaborat la crearea colecţiei SENSES

Parchet_STEJAR_Gentle_SENSES_Barlinek_1

Puterea formei

Amenajarea unui interior minimalist necesită eficienţă în manipularea formelor şi culorilor. Stilul economicos al aranjamentului este subliniat de luminozitatea şi spaţiul din încăpere şi scoate în evidenţă aspectul podelei – stejar GENTLE periat şi albit subtil.

Interiorul se bazează pe armonie şi penetrarea reciprocă a planurilor verticale şi orizontale. Consola din capătul patului devine o prelungire a elementelor de parchet folosite în interior, ceea ce măreşte puterea de expresie a acestora.

Parchet_stejar_Touch_SENSES_Barlinek

Perspectivă excelentă

Utilizarea unei forme contrastante pe suprafaţa tavanului este un procedeu des folosit de arhitecţi. Accentul gri sub forma coborârii locale a acestuia este repetat pe rama patului şi interacţionează stilistic cu celelalte elemente ale interiorului, inclusiv cu podeaua de stejar subtil colorată TOUCH.

Introducerea în interior a suprafeţelor reflectorizante adaugă spaţiului profunzime şi expresie şi îl măreşte optic. Efectul de strălucire, imaginea ca din oglindă a anumitor elemente de amenajare a interiorului, necesită soluţii bine gândite de aranjament, practic ne lăsând loc pentru nimic făcut accidental.

Parchet_STEJAR_Tender_SENSES_Barlinek_2

Puterea cuvântului

Spaţiile luminoase şi confortabile declanşează emoţii pozitive şi sunt propice pentru atmosfera de relaxare. Materialele utilizate în interior surprind prin delicateţea sa cu care contrastează din punct de vedere stilistic forma uşor severă a scaunului. O completare ideală a aranjamentului o reprezintă parchetul natural SENSE.

Lemnul natural folosit pe pereţi este combinat şi pătrunde în podeaua de lemn, dând naştere la o calitate cu totul nouă a spaţiului. Interiorul încântă prin căldură şi naturaleţe. În ciuda simplităţii rămâne nobil şi plin de eleganţă.

Parchet_Senses_Barlinek

Sistem tradiţional

Elemente originale, stilizate obţin în acest interior o nouă dimensiune, ceea ce face ca întregul aranjament să întruchipeze o nouă dimensiune a clasicului. Spaţiile luminoase cât şi inspiraţiile din Londra, sunt în armonie perfectă cu podeaua clasică de stejar HARMONY.

Interiorul prezintă un design clasic redat într-o manieră modernă. Un avantaj enorm sunt ferestrele mari care luminează camera. Accesoriile mărunte cât şi lămpile scheletice, amplasate într-un mod curios, subliniază unicitatea aranjamentului.

Parchet_STEJAR_Joy_SENSES_Barlinek

Efect impresionant

Amploarea şi grija perfecţionistă pentru detalii care sunt caracteristice pentru stilul clasic american, au permis crearea unui interior impresionant şi coerent. Arcuri, ornamente, corniere decorate şi elementele decorative pentru pereţi se compun perfect cu forma simplă şi finisajul de precizie al podelei de stejar JOY.

Amploarea şi grija perfecţionistă pentru detalii care sunt caracteristice pentru stilul clasic american, au permis crearea unui interior impresionant şi coerent. Arcuri, ornamente, corniere decorate şi elementele decorative pentru pereţi se compun perfect cu forma simplă şi finisajul de precizie al podelei de stejar.

Parchet_STEJAR_ Intense_SENSES_Barlinek

Călătorii în timp

Jocul cu stilul şi forma au creat un interior într-un stil neconvenţional_rustic_industrial. Combinaţia de elemente aparent contradictorii şi diferite, a permis atingerea unui echilibru elegant între minimalismul modern şi confortul naturalist. Podeaua de stejar INTENSE scoate în evidenţă nuanţele aranjamentului.

Înlocuirea încăpăţânată a stâlpilor de construcţie cu trunchiuri de copaci oferă interiorului un caracter original. Obloanele cu dimensiuni mari permit iluminarea corespunzătoare a spaţiului cât şi scoaterea în evidenţă a frumuseţii culorilor subtile, în care este menţinut aranjamentul.

Parchet_STEJAR_Excite_SENSES_Barlinek_2

Calitatea spaţiului

Aranjament extrem de elegant, în stil scandinav. Căminul încălzeşte interiorul, iar cantitatea minimă de echipamente cu forme simple întăreşte impresia de spaţialitate. Un rol primar în acest interior o are podeaua de stejar EXCITE, al cărei design expresiv determină climatul din încăpere.

Efect extraordinar obţinut datorită formei economice. Austeritatea tencuielii şterse cât şi a coloanelor de fontă pe care se sprijină tavanul a fost ruptă cu ajutorul unor elemente care oferă căldură interiorului: cămin, fotoliu confortabil şi podeaua de lemn perfect potrivită.

Sursa: www.barlinek.ro

Parchet_STEJAR_Excite_SENSES_Barlinek

Parchet_STEJAR_Intense_SENSES_Barlinek_2 Parchet_STEJAR_Joy_SENSES_Barlinek_1 Parchet_STEJAR_Gentle_SENSES_Barlinek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *