Tot conceptul se articulează ȋn jurul unui joc constant de culori și texturi, aflate fie ȋn armonie, fie ȋn contrast, rezultȃnd astfel o experiență deosebită atȃt vizual cȃt și tactil.
Dacă pardoselile sunt tratate simplu, unitar, majoritatea pereților sunt decorați cu plăci ceramice, profile sau panouri decorative, tapet, riflaje sau tablouri, fiind de fapt un pretext de a expune privitorului o poveste atent croită. Pereții alternează ȋntre nuanțe reci de gri sau tonuri calde de beige peste care se suprapun toate aceste elemente, suprafețele căpătȃnd astfel o nouă profunzime.
Amenajarea contemporană cu linii și forme liniare, capătă valențe clasice prin aducerea ȋn spațiu a unor piese speciale: tăblia capitonată a patului, un fotoliu clasic reinterpretat ȋntr-o nuanță solară de galben sau profilele decorative ce ȋmpodobesc unii pereți.
Forme profund geometrice definesc fiecare încăpere, folosindu-se de finisaje speciale în acest demers. În zona de zi şi bucătărie, plăci ceramice cu dimensiuni generoase al căror finisaj de marmură neagră mată ce îmbracă piesele principale ale încăperilor, crează contraste puternice cu restul elementelor, dând spaţiilor noi valenţe.
Suprafeţele elegante ale plăcilor ceramice de la Iris FMG continuă cu pardoseala îmbrăcată într-un parchet neutru, subtil, revenind în zona băilor la placări ceramice, de data aceasta în tonuri neutre de gri şi beige, semnate de Baldocer. Obiectele sanitare, atent alese din colecţiile Artceram sunt accesorizate cu robineţi marca Bruma.
Atenţia pentru selectarea finisajelor continuă şi asupra pieselor de mobilier principale: canapeaua a cărei forma îmblânzeşte liniile drepte ale spaţiului, poartă semnatura Belta Frajumar, o fabrică spaniolă cu o tradiţie de peste 50 ani în design. Alături, patru scaune înconjoară o masă rotundă ce reia finisajul bibliotecii. În zona de noapte, patul dezvaluie designul inconfundabil Twils.
Atenţia pentru detaliu este vizibilă şi în scenariul de iluminat, sub forma unor scafe cu lumină ascunsă ce retrasează tavanele, cărora li se alătură spoturi aplicate ce dau o lumină teatrală în spaţiu sau lămpi decorative Ideal Lux, în finisaje albe, negre şi aurii ce vin să articuleze întregul concept.
Situat ȋntr-un imobil din centrul Craiovei, acest apartament ȋși trasează cu atenție o scenografie ce ȋmbină armonios o paletă largă de culori și nuanțe, de materiale și texturi, de stiluri arhitecturale și forme complexe. Conceptul este semnat de biroul de arhitectură al Mihaelei Steiner – BAM – Birou Arhitectură Metropolitană.
BAM – Birou Arhitectură Metropolitană, arh. Mihaela STEINER