ZOISS home design

I Classici este una dintre cele mai elegante și rafinate colecții din portofoliul Florim Ceramiche, creȃnd oportunitatea de a personaliza spațiile cu un design lipsit de compromisuri. Aspectul clasic al plăcilor Statuario, cu venaturi gri deschis pe o suprafață albă, este sinonim cu conceptul de lux și eleganță. Pardoselile subliniază geometria spațiilor, suprafețele albe placate cu Statuario fiind ȋncadrate de chenare gri ȋnchis, realizate din plăci ceramice din colecția Prexious. Charming amber este alegerea complementară perfectă pentru Statuario. Una dintre calitățile placărilor Florim Ceramiche este versatilitatea, evidențiată aici prin folosirea unor finisaje clasice ȋntr-un context modern, cu forme geometrice simple ce alcătuiesc ȋn unele zone compoziții complexe, vibrate de texturile de marmură.

Policroma Breccia creată de Cristina Celestino pentru Cedit, inspirată de o marmură rară ce se găsește în Toscana, este unul dintre personajele principale ale colecției ce reflectă atmosfera vechilor case burgheze ce au dat forma orașului Milano. Venatura colorată a plăcilor creează modele intricate ce ȋmbracă toate suprafețele ȋncăperii, dȃnd o notă specială de eleganță. O oglindă de dimensiuni mari reflectă restul spațiului, lumina ascunsă din spate punȃnd ȋn evidență suprafața placărilor. Rama oglinzii se armonizează perfect cu bateria aurie Leaf creată de Bruma. Obiectele sanitare Artceram completează imaginea rafinată a băii.

B&W Marble Breach este una dintre colecţiile arhitecturale ale Florim Ceramiche, fiind definită de o dualitate cromatică în cea mai pură formă. Dramatismul grafic al acestor plăci ceramice urmărește forma ȋncăperii, trasȃnd o formă direcționată cu o scenografie atent studiată. Suprafaţa albă a plăcilor este vibrată de venaturile negre şi de eleganța bateriilor aurii Bruma. Placările Breach sunt puse ȋn valoare de folosirea unor plăci cu finisaj de lemn, ȋntr-o culoare sobră. Obiectele sanitare Artceram ale căror forme rotunde contrastează cu elementele liniare din spațiu, au fost atent gȃndite și alese pentru această baie. Forma lavoarului La ciotola ȋntruchipează perfect numele pe care ȋl poartă.

Stones&More 2.0 narează o naturalețe rafinată a placărilor Florim Ceramiche, exprimată prin eleganța materialelor, netede sau lucioase, gȃndite să satisfacă atȃt cerințele vizuale cȃt și pe cele tactile. Stone Zecevo reușește să creeze o atmosferă atemporală. Textura delicată și discretă a acestor placări, asemenea unei broderii, se armonizează cu finisajul sobru, ȋntr-o nuanță ȋnchisă de lemn a celorlalte plăci ce ȋmbracă pereții. Obiectele sanitare de la Artceram completează elegant ȋncăperea, alături de bateriile aurii Bruma, ce conturează conceptul de lux.

I Classici Statuario, una dintre plăcile iconice ale Florim Ceramiche personifică toate calităţile pe care şi le-au dorit arhitectele pentru această baie. Venatura clasică şi vibrantă pe fundal alb a plăcilor, este pusă ȋn valoare de o placare cu finisaj de lemn ȋntr-o nuanță caldă, naturală. Cada modernă, cu forme rectangulare, selectată din gama de design a companiei Besco, capătă o nouă formă, maiestuoasă, prin ȋncastrarea și placarea cu plăcile Statuario. Bateriile Leaf de la Bruma sunt ultima tușă artistică ȋn conturarea unei imagini elegante și rafinate.

Pentru zonele de trecere pardoselile au fost gȃndite unitar, folosindu-se aceleași placări din zonele centrale ale casei, I classici Statuario create de Florim Ceramiche, al căror design maiestuos dă o nouă dimensiune spațiilor. Venaturile gri deschis se extind pe toată suprafața pardoselilor, fiind ȋncadrate de chenare gri ȋnchis ce pun ȋn valoare ȋncă o dată calitățile versatile ale acestor placări. Charming amber, a cărei textură de marmură ȋnchisă la culoare reproduce cu succes eleganța unui tip de marmură specială, a fost alegerea perfectă pentru o relație complementară cu Statuario.

MOST DESIGN

În zona de nord a capitalei, pe strada Iancu Nicolae, o vilă modernă poartă semnătura biroului de arhitectură MOST DESIGN, prin Cristina Golban, pe proiectul de design interior. Aceeași imagine rafinată, cu finisaje premium și piese iconice, ce definește proiectele MOST DESIGN, se regăsește și aici. Paleta cromatică dominată de alb și negru, trecute printr-un registru vast de texturi și finisaje, este ȋncălzită de textura lemnului, prezent sub diverse forme (placări de pereți, piese de mobilier, pardoseli) și vibrată de accente de auriu (baterii și accesorii de baie, corpuri de iluminat sau piese de mobilier). Desfășurat pe trei niveluri, proiectul are o cadență a formelor și finisajelor, cu o atenție deosebită asupra detaliilor.

Locație: București
Amenajare interior:
MOST DESIGN, arh. Cristina GOLBAN
Credit fotografii: Sabin PRODAN