ZOISS home design

proiect inspiratie vila AV112 featured baie alba

În centrul capitalei, într-o vilă cochetă găsim unul dintre proiectele MOST DESIGN – un spaţiu de birou, tratat cu eleganță și rafinament, într-o manieră modernă, cu accente minimaliste, balansate de detalii clasice. Paleta cromatică este dominată de nuanțe de alb, vibrate de texturi de lemn şi accente elegante de negru şi auriu. Plăci ceramice de dimensiuni mari acoperă pereţii şi pardoselile băilor, extinzându-se în zonele de trecere, unde se îmbină armonios cu un frumos parchet Herringbone din portofoliul Barlinek. Interpretarea modernă a unei imagini clasice este cu ușurință realizată prin folosirea acestor materiale: finisajele de marmură ale plăcilor ceramice, majoritatea de la Florim Ceramiche, în dimensiuni mari, sunt personajul principal al acestei amenajări atemporale.

Policroma Breccia creată de Cristina Celestino pentru Florim Ceramiche, este o odă adusă unui tip de marmură ce se găsește în Toscana. Venatura fină a plăcilor creează modele intricate pe toţi pereţii încăperii, prelungindu-se şi pe pardoseală. Cadrul cabinei de duș finisat auriu mat, se încadrează în tema colecției Policroma, Celestino inspirându-se pentru colecția creată din lucrările lui Carlo Scarpa. În acelaşi finisaj elegant au fost alese şi bateriile Bruma, dând o notă elegantă obiectelor sanitare Artceram.

I Classici di Rex Statuario, Florim Ceramiche personifică toate calităţile pe care şi le-au dorit arhitectele pentru această baie. Venatura clasică şi vibrantă a plăcilor dă viaţă încăperii. Suprafeţele arhitecturale ale plăcilor se reflectă într-o oglindă de mari dimensiuni, ce are inserate vertical câte două benzi led, ce reiau designul panoului de duş Bruma, a cărui ramă neagră formează două tuşe paralele. Bateriile, tot Bruma, sunt finisate în aceeaşi nuanţă de negru. Spoturile de pe tavan au fost gândite în aceeaşi idee, tot două, poziţionate astfel încât efectul să fie cât mai scenografic.

B&W Marble Breach este una dintre colecţiile arhitecturale ale Florim Ceramiche, fiind definită de o dualitate cromatică în cea mai pură formă şi inspirată de morfologiile rezultate din mişcările viscerale tectonice. Dramatismul grafic al acestor plăci ceramice este fundalul perfect pentru această baie. Toate suprafeţele de un alb pur sunt vibrate de venaturile negre şi bateriile negre marca Bruma. Lavoarele, cada, mobilierul, inclusiv bateriile au forme rotunde, voluptoase, ce contrastează cu grafica tăioasă a placărilor.

Luminozitatea şi monocromia celorlalte băi lasă loc în această baie unei imagini mai sobre, într-o paletă cromatică în tonuri închise, atent armonizate. Étoile, una dintre colecţiile elegante şi sofisticate ale Florim Ceramiche, aduce în prim plan o selecţie de finisaje de marmură rare şi exceptionale, Symphonie fiind un exemplu perfect în acest sens. Privitorul este invitat să experimenteze vizual şi tactil intensitatea cromatică sofisticată. Acestor plăci li se alătură un finisaj de lemn, ce încălzeşte vizual întreaga încăpere. Totul este articulat de obiectele sanitare Artceram şi bateriile Bruma, în finisaj negru.

În zonele de trecere şi bucătărie pardoselile sunt acoperite de suprafeţe elegante cu finisaj de marmură Calacatta, cu venatură discretă, ȋn formate de dimensiuni mari, într-o paletă cromatică de beige şi gri pe un fundal alb. Refin reuşeşe cu această colecţie de plăci ceramice să aducă la viaţă prin design şi tehnologie, eleganţa şi rafinamentul suprafeţelor din marmură naturală.

Tuturor acestor placări ceramice li se alătură o suprafaţă întinsă de parchet montat Heringbone, brand Barlinek, a cărui suprafaţă naturală reuşeşte să scoată în evidenţă toate celelalte elemente din proiect, potenţându-şi în acelaşi timp calităţile estetice şi tactile.

MOST DESIGN

Proiectele semnate de MOST DESIGN, prin Cristina Golban și Ștefana Delia Costraș, ambele arhitecte specializate în arhitectură şi design de interior, au o sensibilitate descrisă în curățenia formelor şi a materialelor, şi în același timp, o coerență stilistică bine conturată.

Locație: București
Amenajare interior:
MOST DESIGN, arh. Cristina GOLBAN si Stefana Delia COSTRAȘ
Credit fotografii: Sabin PRODAN