Amplasată în zona centrală pe o stradă din vechea mahala Sfântul Gheorghe Nou în imediata vecinătate a unei biserici monument istoric pe un teren cu o pantă accentuată, locuința a fost salvată de la dispariție și reorganizată.
Prin proiectul de renovare, arhitecții au distribuit bucătăria și diningul în demisol, iluminat printr-o curte de lumină engleză, iar livingul și cele 3 dormitoare au rămas în parterul înalt pentru a servi nevoilor familiei care o locuiește.
Pereții au fost păstrați albi pentru expunerea colecției de artă. Plafonul a devenit o nouă elevație în parter, unde spațiile au suprafețe mici și înălțime mare. În demisol, noul planșeu de beton a fost păstrat parțial aparent pentru a aminti de intervențiile recente asupra casei.
Spațiile interioare integrează locuirea și colecția de artă într-un mod natural și inseparabil.
Golurile înguste și înalte ale casei inundă cu lumină naturală parterul pe tot parcursul anului. Mobilierul a fost ales să creeze un spațiu confortabil, atemporal, cu un plan liber, în care arta domină, în contrast cu arhitectura istorică. Prin juxtapunerea straturilor istorice celor ultracontemporane, moștenirea istorică este adaptată stilului de viață contemporan.
Alegerea pieselor de mobilier și a corpurilor de iluminat a ținut cont exclusiv de stilul proprietarilor, mixând piese de design iconice cu unele comerciale, într-un stil eclectic temperat.
Design contemporan pentru un iubitor de artă contemporană într-o casă de la 1900 construită de arhitecți și constructori italieni, consolidată și restaurată în Craiova