ZOISS home design

SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE, MILANO – Un eveniment grandios. Milano, #theplacetobe

Salone Internazionale del Mobile este reperul global pentru sectorul de mobilier casnic. Printre cei 310.840 vizitatori din întreaga lume prezenți la cea de-a 54-a ediție care a reunit 2.500 expozanți, ne-am numărat și noi. Cu capul în nori și picioarele pe pământ ne-am plimbat printre cele 24 pavilioane. Experiența noastră se poate rezuma în trei cuvinte: eclectism, entuziasm și energie, iar tendința pe care am remarcat-o este legătura dintre tradiție și modernitate.

Frumusețe. Fantezie. Joc. Poezie sunt conceptele care i-au ghidat pe expozanții de la Milano în crearea standurilor. Ne-am îndrăgostit și am mângâiat cu privirea multe obiecte de design, pe care le-am fotografiat în standurile unde se permitea acest lucru. Am fost seduși de formele texturale ale meselor, de liniile elegante și sofisticate ale scaunelor tapițate și de modularitatea noilor canapele prezentate.

Canapea_Maxdivani

Atenția la detalii, utilizarea de materiale naturale, măiestria artizanilor rămân semnele distinctive ale produselor expuse la Milano. Culorile țesăturilor – unele prăfuite, altele luminoase și pline de energie în nuanțe infinite de gri, verde, violet, portocaliu – definesc delicat spațiile, sugerând noi modalități de a experimenta și interpreta obiectele.

Canapele_Verzelloni

Producătorii nu au pierdut nici în acest an ocazia de a prezenta piese unice, iconice, prototipuri care asigură simplitatea utilizării, reflectă stilul contemporan fără compromisuri și se pot personaliza.

Mobila_living_Devina_Nais

O tendință care este comună tuturor proiectelor de design și care este de asemenea importantă și în acest an este „Storytelling-ul”. Unul dintre cele mai cunoscute produse de design, care întruchipează designul în forma sa pură, este storcătorul de citrice „Juicy Salif” desenat de Philippe Starck în 1990 pentru Alessi – un design sugestiv, o piesă care nu a stors niciodată o lămâie, dar care marchează imaginea designului de 25 de ani încoace. Chiar și filosoful Umberto Eco a comentat despre el și a numit acest storcător rachetă -păianjen un „conversation piece”.

storcator_alessi_starck

DSCN5824 DSCN5935 DSCN5880 DSCN5809 DSCN5800 DSCN5709 DSCN5723 DSCN5736 DSCN5737 DSCN5739 DSCN5753 DSCN5755 DSCN5784 DSCN5673 DSCN5672 DSCN5669 DSCN5665 DSCN5659 DSCN5658 DSCN5643 DSCN5631 Detaliu_canapea_Maxdivani_textil_piele Corpuri_iluminat_Calligaris Canapea_Verzelloni Canapea_Maxdivani_textil Canapea_Maxdivani_2 Canapea_Maxdivani_1 Canapea_Calia Birou_Lago Maxdivani Fotoliu_Lago Gervasoni Gervasoni_1 Masa_cafea_Gervasoni Scaune_Calligaris Pat_Lago Pat_Golden_Night_1 Pat_Golden_Night Mobilier_living_Lago_1 Mobilier_Devina_Nais Mobilier_Gervasoni Mobilier_living_Lago