Design de produs, Design interior, Expozitii, Uncategorized

Tendințe și noutăți 2015-2016 prezentate la Cevisama, Valencia

După o săptămână plină de întâlniri cu furnizorii noștri din Spania în cadrul târgurilor Cevisama și Habitat Valencia, revenim cu un Top 3 al tendințelor și noutăților în sectorul ceramicii. Această ediție a fost una dintre cele mai variate, unde am văzut de la stilurile cele mai rustice până la stiluri mai clasice și terminând cu cele mai sofisticate. Noile propuneri ne-au fermecat.

 

Cevisama_Saloni_1

  1. Parchetul ceramic se reinventează

Parchetul ceramic, în special cel porțelanat, a ajuns la un punct la care devine aproape imposibil să se distingă parchetul original din lemn de copia sa, parchetul ceramic. Trebuie să adaug că prin imitarea perfectă a naturalului, ești forțat să atingi piesa, nodurile, pentru a verifica dacă aceasta nu este cu adevărat lemn. Și pentru a sublinia versatilitatea lemnului, în această ediție producătorii au venit cu propuneri mai inovatoare precum imitația de lemn neobișnuit, efectul de lemn uzat la limită, inserții de alte materiale și culori neașteptate.

Cevisama_Argenta_parchet ceramic_Alaska Cevisama_Bestile_parchet ceramic Cevisama_Limestone Cevisama_Saloni_parchet ceramic

2. Revenirea aspectului de marmură

Imitația de marmură pentru acest sezon 2015/2016, o reprezintă pietrele cu multe vene, neregulate … și, deși unele sunt încă mate, în tendințe este marmura lucioasă.

 

Cevisama_Aparici_imitatie marmura Cevisama_Fanal_imitatie marmura Cevisama_Limestone_imitatie marmura

3. Hexagoane

Da, așa cum ați auzit (și citit), acesta poate fi un format oarecum ciudat, dar vă garantez că vom vedea multe hexagoane … mono-culori sau foarte colorate, pentru pereți, podele, combinate cu alte formate cu textură de ciment, cu imitație de lemn, cu marmură. Limita o reprezintă doar imaginația voastră.

Cevisama_Argenta_hexagoane Cevisama_Bestile_hexagoane

One thought on “Tendințe și noutăți 2015-2016 prezentate la Cevisama, Valencia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *