Design de produs, Design interior, Expozitii, Uncategorized

Tendințele Marazzi @Cersaie 2015. Reinterpretarea materiei prime.

(allmarble), stil contemporan, eleganță eternă

Precum piatra, marmura a jucat un rol dominant în istoria arhitecturii și universalitatea ei uimitoare este reflectată de gradul foarte larg de utilizarea a acesteia în întreaga lume.
Am observat o creștere a utilizării sale, atât pentru clădirile rezidențiale cât și pentru cele comerciale, datorită capacității sale de a conferi distincție si valoare oricărui proiect de design.

Allmarble reprezintă o interpretare sofisticată a marmurei tipic italiene. Un nou raționalism, compus din eleganță subtilă, o sinteză a stilului și confort. Raționalismul este un curent de gândire care a luat naștere în 1920 în Germania și care a generat un limbaj arhitectural internațional bazat pe principiile fundamentale ale arhitecturii moderne: funcționalitate, simplitate și un interes pentru materiale noi.

Există o referire clară la aceste principii în neo-raționalism, un stil care câștigă teren în designul interior internațional și care inspiră Allmarble: un amestec perfect de calități structurale și estetice, în care atenția la detalii și bogăția materialului exprimă o formă pură și rafinată de lux.

Rezultatul cercetării minuțioase și tehnologiei de producție la cel mai înalt nivel, colecția cuprinde șapte tipuri de marmură atent selectate, disponibile în patru finisaje diferite. Pe lângă luxul tradițional, finisajul natural și structurat, gama include noua suprafață ca de „mătase”, moale si mătăsoasă la atingere, care amintește de marmura cu aspect uzat. Dimensiunile variază de la 60×120 la 7×28 și includ placa de 40×120 cu o grosime de 20 mm pentru uz exterior și hexagoane. Nu în ultimul rând colecția este completată de mozaicuri, decoruri și elemente tridimensionale.

gresie_marazzi_allmarble_1

(evolutionmarble), noul clasic

Colecția este extinsă pentru a include o nouă dimensiune 72×147, care evidențiază venele și structura produsului, disponibilă numai pentru suprafețele lux în culorile Bronzo Amani, Calacatta oro, Golden Cream și Tafu.

gresie_marazzi_evolutionmarble gresie_marazzi_evolutionmarble_2 gresie_marazzi_evolutionmarble_3

(treverktrend), caracterul versatil al simplității

Performanța gresiei. Frumusețea lemnului. Rezistentă în timp, la apă, abur și uzură.

Treverktrend își extinde potențialul în două registre stilistice: mai tradițional, o reinterpretare a lemnului de stejar cu modele contrastante cu vene și noduri care conferă o varietate naturală suprafețelor, pentru crea un design cald și primitor.

Lemnul natural inițial este transformat și refăcut în patru nuanțe noi, mai deschis și mai închis, pentru un potențial compozițional mai mare. Fiecare placă conține o varietate de tonuri ale aceluiași lemn, oferind în același timp posibilitatea de a combina trei lățimi diferite: 37,5×150, 25×150 și 19×150.

gresie_marazzi_treverktrend gresie_marazzi_treverktrend_2

(treverkmade), gustul lemnului recuperat

Valori stilistice deosebite. O suprafață rafinată, bogată în detalii și cu textura tipică de cherestea lucrată manual. Acesta este inspirat de scândurile vechi, având culori neobișnuite și calde, recuperate de la butoaie în care odată erau depozitate lichioruri.

gresie_marazzi_treverkmade

(XLstreet), spirit metropolitan

Materialul de inspirație pentru această colecție este betonul, legat de un context urban care a fost ridicat la rangul de finisaj pentru design interior.

Betonul ales este un material industrial recuperat, cu incluziuni, în conformitate cu moda pentru aspectul prim, neterminat și nefinisat conform tendințelor regăsite acum pe scară largă
în arhitectură, design interior, artă și modă, care se ridică la un fel de celebrare a imperfecțiunii. Defecte intenționate, erori de proiectare și piese lipsă sunt caracteristici distinctive ale unui număr de limbaje expresive în jurul stilului „raw”. Imperfecțiunea devine un simbol pentru unicitate incontestabilă.

gresie_marazzi_XLstreet gresie_marazzi_XLstreet_1

(essenziale), minimalismul arhitectural al unui look complet alb

Jocul cu volume. Colecția primește valoare adăugată de la două structuri tridimensionale care pot fi instalate orizontal pe pereți întregi, albul monocrom fiind întrerupt de relief.
Albul absolut, culoarea care nu este o culoare, pură, calmă, care extinde atmosfera eterică și face un pas înainte către utilizarea de culoare. Completând diverse materiale, inclusiv lemn, marmură și piatră, aceasta permite interioarelor să fie personalizate în stilul sofisticat, liniștitor.

Structura Dune

Structura tridimensională, produs în linie, este inspirată de formele ondulate ale unor vaste întinderi de nisip. Disponibilă în ambele finisaje – lucios și satinat, această placă invită la
atingere.

Structura Natura

Produs în linie pe suprafață satinată, această structură tridimensională este creată prin stilizarea unei caracteristici naturale. Aceasta este destinată instalării orizontale pe pereți întregi, astfel încât albul monocrom să fie întrerupt de relief. Rezultatele ideale sunt obținute atunci când suprafețele structurate sunt combinate cu plăci simple, plane.

faianta_marazzi_essenziale faianta_marazzi_essenziale_1gresie_marazzi_essenziale

(materika), expresia elegantă a aspectului de beton

Fluid pentru turnare însă foarte puternic, betonul are multe utilizări potențiale. Utilizat în principal în medii industriale, a devenit în zilele noastre foarte la modă în proiecte rezidențiale.

Colecția Materika prelucrează manifestarea cea mai eleganta a betonului, folosind suprafețe satinate care nu reflectă lumina. Noul format 40×120 garantează o continuitate vizuală mai mare, în timp ce gama de culori este inspirată de nuanțe naturale de beton, pentru a exprima caracteristicile acestui material din plin.

faianta_marazzi_materika faianta_marazzi_materika_1

(clayline), artizanat contemporan

Seria Clayline extinde și completează colecția Clays cu o faianță pentru cei care iubesc finisajele tactile și creativitatea. Conștientizarea modernă a necesității de a reduce deșeurile și excesul influențează chiar și tendințele în designul de lux. Materialele sunt ceea ce par să fie: nu neapărat numai materiale prețioase, ci mai degrabă autentice, care au valoare, chiar dacă acestea sunt în mod normal nu atât de apreciate.

Acesta este contextul creării de Clayline, un produs cu stil care să semene cu betonul și teracota, cu variații de culoare intense, pete, flori de sare și urme de periere: detalii care conferă bogăție materială și caracter.

faianta_marazzi_clayline_1 faianta_marazzi_clayline_2

 

(terramix), tradiție și modernitate la dimensiuni mici

TerraMix la dimensiunea mică de 7 x 28 este un produs nou destinat atât în interior cât și în exterior. TerraMix este o colecție cu o aromă scandinavă, inspirată de cărămizile belgiene utilizate pentru a îmbrăca exteriorul caselor, cu culorile lor foarte variate.

Gradații de nuanță de la roșu la maro roz și alternanța nuanțelor închise cu cele deschise conferă naturalețe și eleganță.

Soluții de instalare:
– Aleatoare, combinată cu gresie simplă, pentru decorarea unor pereți întregi
– În mai multe benzi pentru a crea desene sau modele speciale pe perete;

gresie_faianta_marazzi_terramix gresie_marazzi_terramix gresie_marazzi_terramix_

(mellow), luminozitatea plăcilor majolica

Colecția Mellow 10×30 a fost creată în conformitate cu cele mai recente tendințe în design interior.

Majolica este reinterpretată în stil contemporan, păstrând atât glazura foarte lucioasă cât și structura moale, cu mici defecte pe margini și colțuri, care dau o variație naturală suprafeței după instalare. Gama de culori generoasă este foarte la modă și oferă spațiului un aer primitor, personal.
faianta_marazzi_mellow

(sistemP), materia în forma sa esențială

După A, B, C, L, N, T, V și E, se adaugă acum litera „P” (Project) în alfabetul arhitecților care să le permită să lucreze cu toate materiale din paletarul de culori, un sistem în expansiune constantă care oferă tehnologie, dialog între materiale, versatilitate și culoare.

SistemP răspunde la necesitatea de a extinde oferta de produse din categoria cu aspect de beton. Acesta combină aspectul izbitor de beton, un material structural, cu toate beneficiile gresiei porțelanate, cu rezistență la uzura, pete și diferențe de temperatură.

Caracteristicile sale fac din acest produs unul potrivit pentru locații publice comerciale dar și pentru utilizări rezidențiale.

 gresie_marazzi_sistemP gresie_marazzi_sistemP_1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *