ZOISS home design

Un univers conținător, o atmosferă expresivă. Spazio Mutina de Patricia Urquiola

MUTINA

Sub semnătura Patriciei Urquiola, noul spațiu de expunere al brandului Mutina devine un univers aerisit și purist, estetic și esențial.

Întregul ansamblu este alcătuit dintr-o serie de instalații minimaliste, care celebrează multiplele colaborări de referință alte brandului, în micro-amenajări care aduc în prim plan ceramica și caracterul fiecărei colecții.

Printre cele mai celebrate sunt instalațiile produselor realizate de binomul Ronan și Erwan Bouroullec, Vincent van Duysen, Konstantin Grcic, Tokujin Yoshioka, Raw-Edges, Hella Jongerius și Barber & Osgerby.

MUTINA

Instalații aerisite, la limita monocromaticului, sunt definite de o naturalețe a așezării obiectelor în spațiu, lasă obiectele ceramice să fie accentul necesar al amenajării. Aceste zone evidențiază colecțiile Mutina Collections și Mutina Interiors, prezența pieselor ceramice remarcându-se prin masă și culoare. Spațiile sunt însoțite de mobilier geometric semnat de branduri precum Kvadrat, Vitra, Moroso, Cassina, Agape, Fantini, Frama, Artek și Mattiazzi, împreună cu elementele create special de Urquiola Studio, conturând o linie de design coerentă, în care direcțiile Patriciei devin recognoscibile.

Mutina Editions conține o serie de obiecte decorative cu elegante trimiteri către universul natural ― o odă a forței naturii și a puterilor sale de transformare. Phenomenon Plate, creată de designer-ul Tokujin Yoshioka, prin suprafața sa complet neregulată și incredibil de decorativă, ilustrează subtil formele și texturile naturale, imperfecțiunile procesului de manufactură adăugând valoare estetică acestor obiecte unicat, obținute prin procese care nu pot fi replicate.

El Lobo, creat de Patricia Urquiola, reprezintă un element ceramic decorativ cu un puternic mesaj simbolic ce vizează vitalitatea, instinctul și natura, intenționat creat într-o formă stilizata, în nuanțele whisky-ului și tonuri de negru. Obiectul ilustrează astfel măreția marilor artizani ceramiști, cât și fragilitatea materiei. Alta odă adusă naturii este și colecția de obiecte Yama, creată de Vincent Van Duysen. Sculpturale, organice, aceste obiecte de porțelan mimează forme minerale atinse de mâna omului, reproducând diferite faze ale efectului unei pietre cioplite.

O altă notă valoroasă a acestei renovări este dată de metamorfozarea acestui spațiu în timp, întrucât una din zonele noi ale showroom-ului este dedicată secțiunii Mutina For Art, ce va iniția o serie de expoziții ale artiștilor contemporani cu care brandul colaborează constant, oferind un cadru elegant și armonios pentru expunerea lucrărilor.

Toate produsele se afla deja în portofoliul ZOISS, catalogul Mutina fiind disponibil pe pagina: Plăci ceramice (gresie și faianță) | ZOISS home design